Ervaring van een cursist

Recent heb ik de vervolgcursus Verkenner, privacy en veiligheid afgesloten.

Deze cursus is het vervolg op de basiscursus Windows 10, die ik eerder volgde.

Hoewel ik via mijn werk wel wat ervaring had met het gebruik van een computer, miste ik de nodige basiskennis, een gemis, waar ik regelmatig last van had. Vandaar het besluit om mijn kennis te verdiepen.

Kennis kun je op verschillende manieren vergaren. Voor mij werkt het heel goed om dat in groepsverband te doen. Zo kwam ik op het spoor van Senior web en het Mediatrefpunt.

De ervaring is mij goed bevallen. De cursussen zijn goed opgezet, met goed lesmateriaal (reader), kleine groepen en veel ruimte voor individuele aandacht en begeleiding.

Ik heb er veel van opgestoken, zoals bv begrip van de Verkenner (structuur, werking en gebruik) De kosten zijn acceptabel.

Punt van aandacht : het is aan te raden om zo mogelijk te proberen om groepen van gelijk niveau te creëren.

Dit zal ws. niet altijd mogelijk zijn, maar het lijkt mij goed, dat deelnemers aan de vervolgcursus(sen) in ieder geval de basiscursus gevolgd hebben. 

Verder volgde ik tegelijkertijd de 3e cursus Windows 10 deel 3 : de cloud.

Ook hier heb ik veel geleerd (over de cloud, het gebruik van mijn smartphone, synchroniseren etc. )

Ik kan een ieder, die meer wil weten over het gebruik van zijn/haar PC/tablet en smartphone deze cursus aanraden.

De vrijwilligers, die de lessen verzorgen zijn enthousiast en betrokken.

Mede dankzij hun inzet heb ik nu veel meer kennis en inzicht in die moeilijke, abstracte materie, waar wij (ouderen) toch allemaal mee te maken krijgen en die wij niet “met de paplepel ingegoten” hebben gekregen.

De readers, die tijdens de cursussen zijn gebruikt zal ik zorgvuldig bewaren als naslagwerk. Ik zal ze wel regelmatig nodig hebben om mijn geheugen op te frissen.